RSS Flöde

Jag frångår mina principer och lägger ut inlägget

Jag frångår mina principer och lägger ut filmen för ämnet är så viktigt

http://svt.se/embededflash/1881276/play.swf

Jag har alltid försökt dela upp så att mitt arbete och min privata tid och min blogg så att det inte går ihop. Men idag är en annorlunda dag. Idag blir min blogg och mitt privata en del ihop. Därför lägger jag ut detta.

 

BRA LÄNKAR:

För anhöriga till soldater i utlandstjänst både dom som är och dom som ska. Anmäl er till anhörigträffen här.

Vill ni prata med andra i samma situation gå in här.

Få uppdatering av försvaret

Läsa FS 18 anhörigbloggen direkt från Afghanistan

Wisemanswisdoms är kunnig i ämnet kring försvarsmakten.

 

När det väl händer så finns en trygghet visar det här brevet  som skrevs av anhöriga till dom skadade soldaterna i höstas 2009

Vi anhöriga säger JA till att våra soldater/män/fruar/söner/döttrar åker på utlandstjänst. Vi säger JA till att dom ska förbättra förutsättningarna för människor som är förtryckta. Vi säger JA till att soldaterna arbetar för freden. Vi vet risken om att dom kan förolyckas, men vi sörjer dom som gör det och det stödet som många visar oss nu gör att vi orkar.

Men tiden går aldrig fort när dom har åkt iväg på utlandstjänst för den är oändligt lång. Varje timme, varje minut och varje sekund är som en evighet. Försvaret hedrar dom förolyckade.

27527_m.gif Vi säger JA för att vi älskar dom !

 

Annonser

Om barbakvinna

skriver om min vardag som ibland går i 190 km/h bjuder på det mesta.

»

 1. Du är fantastisk

  Svara
 2. Du är så bra!!! Keep up the good work :)& sen är du snygg oxå 😉 Kram kram

  Svara
 3. Jag har skrivit ett inlägg om detta jag med. Jag skulle inte neka min sambo att åka iväg, så länge det inte är när lillkillen bara är en liten plutt. Det kan jag tycka är lite oansvarigt. Att bilda familj och sen utsätta sig för ett krigsområde. Men sen när lillkillen förstår så ser jag det som självklart att den möjligheten ligger öppen. Varför ska jag neka den jag älskar att genomföra en dröm, när han säger ja till sånt som JAG vill? Och om inte Sverige gör något när hjälp behövs t ex i afghanistan, så lär vi ju knappast kunna vänta oss något stöd den dagen VI behöver hjälp heller.. Scratch my back and I’ll scratch yours..

  Svara
 4. Du är en klippa och otroligt stark som orkar och kämpar för det du tror på. Läste hela alla korkade komentarer till ditt tidigare inlägg häromdagen. Jag förstår inte hur folk tänker, om de alls gör det i vissa fall.Stå på dig för det du gör är av stort värde för andra i samma situation.Kram

  Svara
  • jag lät en del av kommentarerna vara kvar för att det är är det vi bemöter av ett fåtal människor som anhörig.tydligen hade jag blivit tilldelad ett nytt yrke bland dom sista kommentarerna *hmm märkligt* men jag tar inte åt mig när dom är som besatta, det rinner av.

   Svara
 5. Sveriges militärer har inget i Afghanistan att göra. Inte USA heller. Och vi är inte med i Nato ens. Svenska Afghanistanskommittén har däremot all rätt i världen att hjälpa afghaner, den har funnits i landet längre än Tolgfors varit politiskt aktiv. Det är min övertygelse, förstås. Uno

  Svara
  • jag är ju av annan åsikt och anser att försvaret gör ett fel och det är att dom inte verkligen berättar om det fina arbete som dom gör där nere.. Försvaret har valt att inte ge reklam ens därnere med skyltar som andra länder gör när dom har förbättrat nåt.Tyvärr är det ett misstag i mina ögon. Likaså att det skrivs för lite här hemma om vad dom verkligen gör och till vilken nytta..

   Svara
 6. Först – oavsett vad jag tycker om Sveriges deltagande i A så tycker jag att du gör ett bra jobb för de anhöriga och det var ruskigt att läsa en del av kommentarerna häromdagen. Men vad gäller mediabevakning av Afghanistan så tycker jag att det skrivs och visas mycket om Afghanistan, i synnerhet i förhållande till de ändå rätt få svenskar som ”praktiskt” berörs av ämnet. Vad är det man borde berätta som inte journalisterna eller försvarsmaktens informatörer lyckas med? Som verksam i journalistsvängen så tycker jag att det är pinsamt många inslag där soldaterna skakar hand med barn, dricker te med byäldste eller står med sina pansarbilar och vapen i motljus. Jag tycker inte ens Hildebrandt lyckats med att berätta något nytt eller annorlunda, trots att hon varit där på egen hand och inte bara inbäddad. Kanske är det är frågan om vem som ska berätta? Varför berättar inte soldaterna själva mer? De kan väl också skapa bloggar. Men om de inte får berätta för mycket av olika skäl- vem ska då berätta det de inte får berätta varken i bloggar eller för media?

  Svara
  • Det är nog just precis att dom inte skriver om vad som händer därnere utan att dom blir liksom stumma om deras arbete.Att dom är där bekräftar dom men har du hört nån höjdare berätta vad dom gör? Nix … Massa saker görs som är positiva men eftersom jag ska *stay in my box* =berätta mina erfarenheter och inte diskutera nåt utan källhänvisning så blir det problem direkt..

   Svara
 7. Förlåt om jag inte fattar nu. Men är en höjdare en militär eller en hög redaktionschef? Och så förstår jag inte din förklaring av stay in my box. Får inte soldaterna berätta eller säga vad de vill? Eller syftar du på journalisterna? Nu blev jag lite besvärlig här, men jag är allvarligt nyfiken på varför det verkar vara ett sådant glapp mellan media och militärerna i utlandstjänst…

  Svara
  • en höjdare kanske var fel ordval=militär. Dom socialiserar sig inte bara som du beskriver. Däremot är det en av dom viktigaste sakerna för att få ett bra samarbete. Stay in my box= jag kan bara berätta om min erfarenhet. Inte gissa och anta eller hitta på. (sorry trodde alla visste vad det betydde.)Likaså kan jag inte dra alla över en kam när det gäller min erfarenhet. Alla har olika upplevelser och erfarenheter. Jag kan bara berätta om mig. Däremot så enligt dom jag varit i kontakt med och även träffat (anhöriga) så är just information om deras arbete det vi behöver. Jag tror även gemene man som inte bor ihop med en militär kan behöva det för vi får så otroligt många påståenden och frågor som vi ibland inte kan svara på. Tex påvägen till tv frågade taxichaffören massa politiska frågor. Jag kan ingenting och svarade därför inte på frågorna utan hänvisade till att jag inte har tillräcklig information. Jag jobbar som sagt var inte inom försvaret och är därför inte tillräckligt kunnig i området.

   Svara
 8. Jobba på Barbakvinna. Du gör ett bra jobb.Får jag tipsa om ett inlägg jag skrev i fjol? http://cynismer.blogspot.com/2009/12/foralder-i-forsvarsmakten.html

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: