RSS Flöde

stolpskott smit inte undan där

Goddag fru Hansson. Mitt namn är Gunnar von Stolpskott. Det är jag som är er handläggare från försäkringskassan. Anledningen till mitt besök hos er på sjukhuset idag är att er tid snart är ute. Ja, jag menar självklart att era sjukdagar snart är slut. Enligt försäkringskassans regler är ni frisk på fredag och ställs till arbetsmarknadens förfogande på måndag.
Ni ser förvånad ut fru Hansson? Som ni…………… säkert vet tar vi i idag inte hänsyn till vilken sjukdom eller handikapp ni har. Vi tittar istället på vad ni kan arbeta med under rådande omständigheter.
– Jag ser att ni ligger i respirator och i era papper läser jag att ni är totalförlamad från halsen och nedåt samt saknar all talförmåga, men hörseln är god.
– Stämmer detta? Fru Hansson, blinka i så fall 2 gånger med ögonen.
– Sååå… Ni kan blinka med ögonen, Fantastiskt. Då har jag jättegoda nyheter åt er fru Hansson. Försäkringskassan har i samarbete med arbetsförmedlingen ordnat en praktikplats åt er som demonstratis av kajal pennor på Åhlen´s kosmetika avdelning. Givetvis får ni ta med er respiratorn om ni tvunget måste.
– Då ringer jag personalen på Åhlen´s och säger att ni tittar in vid…..ska vi säga tiotiden på måndag?

– Det måste kännas skönt att äntligen få göra nytta fru Hansson?!

Tyvärr försäkringskassan så verkar detta skämt ovan som verkligheten och man blir lika förvånad varje gång nu har ni kontaktat en gammal klasskamrat med cancer och säger i princip ovanstående.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: